olej na rybu

Dnešní příspěvek do bylinkárny je už ladění na příchod vánoc a tradiční rybí pokrm. Pokud nechcete mít kapříka po třicátépáté obaleného a usmaženého ve strouhance, zkuste náš bylinkový olej, který dá jakémukoliv rybímu pokrmu jiný šmrnc. Ingredience seženete na každém rohu.

Připravíme si tedy bylinný olej, který je obzvlášť vhodný na přípravu rybího masa. Stačí jím jen před grilováním, pečením, smažením rybu potřít, pro lepší spojení rybího masa a aroma, chuti, můžete nechat i 2 hodiny před samotnou přípravou. Vaše chuťové buňky velmi potěšíte. :-)

Potřebujeme:

  • 1l oleje (slunečnicový nebo olivový)
  • 20g meduňky
  • 10g lístky šalvěje
  • 10g lístky rozmarýnu
  • 10g citronové kůry
  • 30g kopru
  • 10g koriandru
  • 10g nové koření
  • 10g citronového tymiánu

Citron opláchneme, osušíme a oloupeme do spirálky.

Koriandr a nové koření kvůli rozvinutí aroma podrtíme ve hmoždíři.

Všechny ingredience dáme do lahve a zalijeme olejem.

To nejlepší nakonec: Olej nemusí obsahovat všechny přísady. Pokud vám nevyhovuje například kopr, tak jej prostě vynechejte.

Pokud nemáte všechny bylinky čerstvé, nezoufejte, použijte sušené.

Dobrou chuť. :-)